HYC Fintro is er vrijdagavond niet in geslaagd om White Caps Turnhout in het ijs te doen bijten. Na een spannende en soms bikkelharde wedstrijd moest HYC in overtime met nog 26" op de klok het hoofd buigen.



Onder massale belangstelling startte HYC verschroeiend en greep White Caps direct bij het nekvel. Dit resulteerde na 2'38" in een 'Morgan'-doelpunt. Vincent scoorde op assist van Mitch. White Caps probeerde iets terug te doen, maar stuitte telkens op een sublieme goalie Mike Jansen. Het was HYC dat opnieuw de netten liet trillen, Tyler Melancon scoorde op aangeven van Lorenz Sneyers en Timo Dewin.

Zo sterk HYC de eerste periode gestart was, zo ondermaats ving het de tweede periode aan. Er waren nog geen 20" verstreken toen Marek Ziarny de score kon milderen. HYC probeerde een vuist te maken en hield 10' stand, daarna maakte Tommy Lange gelijk voor Turnhout. HYC was slordig in de passing, en op 18" boog White Caps de stand om naar een voorsprong van 2 doelpunten.

Bill Morgan had z'n mannen blijkbaar wakker geschud, want er stond een ander HYC op het ijs bij het begin van de 3e periode. Vincent Morgan kon al na 38" de aansluitingstreffer scoren na voorbereidend werk van Barry Horman en Nils Vroeman. Deze laatste moest trouwens vroegtijdig bloedend het ijs verlaten nadat hij z'n hoofd voor een Turnhouts shot had gelegd. Dit toonde meteen aan met welke ingesteldheid HYC aan de 3e periode was begonnen.

4-op-een-rij
Het spel werd bitsiger, wat resulteerde in vele penaltyminuten. Op een  moment zat  bijna een volledige Turnhoutse lijn met 4 gestraften op het bankje. Gelukkig was dit lang genoeg...

Halfweg de 3e periode kreeg HYC waar het recht op had. Via een slimme pass van Tyler Melancon hing Barry Horman de bordjes weer gelijk. Beide teams kregen nog enkele kansen maar er werd niet meer gescoord binnen de reguliere speeltijd.

Overtime moest uitmaken wie de winnaar van deze spannende derby zou worden. Er werd 4 tegen 4 gespeeld gedurende 5'. HYC ging verder op het elan van de 3e periode en kreeg verschillende kansen die het niet kon benutten. Bij een van de schaarse pogingen van White Caps scoorde Marek Ziarny met nog 26" op de klok de winninggoal, eindstand 4-5.

Periodestanden: 2-0, 0-4, 2-0, 0-1 (overtime)

Zaterdag trekt HYC naar Leuven, aanvang om 20u.


Foto's Kristof Baelus / Nnieuws